Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pudding-Füllung
- 10 g Zitronenschale, fein abgerieben
- 120 g Zucker
- 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zu Bearbeiten
- 500 g Milch und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
- 70 g Pinienkerne
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1502 kJ / 359 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 16 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 146 mg
In Collections
Alternative recipes
Torta della nonna
3 Std. 50 Min
Aprikosen-Cheesecake
7h
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1h 45min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20min
Zitronen-Mango-Schnitten
6h 30min
Lemon-Curd-Tiramisu
4 godz. 30 min
Bombardino-Kuchen
4 godz. 30 min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1h 30min
Apfelrahmkuchen
1h 50 min.