Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pudding-Füllung
- 10 g Zitronenschale, fein abgerieben
- 120 g Zucker
- 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zu Bearbeiten
- 500 g Milch und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
- 70 g Pinienkerne
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1502 kJ / 359 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 16 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 146 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfelrahmkuchen
1h 50min
Erdbeer-Brownie-Kuchen
3h 40min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz. 30 min
Rahmkuchen
9h 25min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.
Herzhafter Chorizo-Kuchen
1 Std.
Zwiebelkuchen
1h 10min
Brioche mit Cremelikör
5h
Blaubeer-Crumble mit Rotwein
50min
Torta della nonna
3h 50min
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2h 15min
No-Bake-Tiramisu-Torte
7h 30min