Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pudding-Füllung
- 10 g Zitronenschale, fein abgerieben
- 120 g Zucker
- 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zu Bearbeiten
- 500 g Milch und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
- 300 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Pck. Backpulver
- 70 g Pinienkerne
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1502 kJ / 359 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 16 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 146 mg
In Collections
Alternative recipes
Torta della nonna
3 Std. 50 Min
Schokoladen-Babka mit Pistazien
2h 30min
Bakewell Tarte
2h
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Schoko-Orangen-Madeleines
1h 10min
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2 godz. 10 min
Lemon-Curd-Tiramisu
4h 30min
Mandelkuchen
1j 30 menit
Nussecken-Tarte
4h 30min
Sizilianisches Mandelgebäck
30 Min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1j 30 menit
Schokoladen-Mandel-Tarte
45 Min