Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
-
½
c. à café de sucre vanillé maison
or ¼ c. à café d'extrait naturel de vanille - 50 g d'eau
La garniture
- 1000 g de pommes, type Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin ou Gravenstein
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1001.9 kJ / 239.3 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Carbohydrates
- 32.9 g
- Fat
- 10.3 g
- Saturated Fat
- 5.9 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodium
- 50.9 mg
In Collections
Alternative recipes
Croque façon Fast Food
3h
Crumble pommes-framboises
50min
Pâte à pizza
49h 30min
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15 Std.
Gâteau aux pommes
1h
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Tartelette rustique aux pêches
2 Std. 55 Min
Quiche lorraine individuelle
2 Std.
Salade carottes râpées
10 Min
Galette des Reines aux pommes et pignons des Landes
1 Std. 30 Min
Tarte fine aux pommes
2 Std. 25 Min