Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 450 - 500 g Birnen, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 130 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 140 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- 130 g Milch
- 220 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 15 g Kakao
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1030 kJ / 246 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 35 g
- Fat
- 11 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 90 mg
In Collections
Alternative recipes
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20 min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2 godz.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30 min
Omas bester Mohnkuchen
1h
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfelrahmkuchen
1h 50 min