Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 450 - 500 g Birnen, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 130 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 140 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- 130 g Milch
- 220 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 15 g Kakao
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1030 kJ / 246 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 35 g
- Fat
- 11 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 90 mg
In Collections
Alternative recipes
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Versunkener Erdbeerkuchen
1 Std. 15 Min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2h
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8h
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Dreh-dich-um-Kuchen
1hod. 50min
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55 Min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min