Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 200 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 8 Eier
- 170 g Zucker
- 350 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 100 g Sahne
- 750 g Zwetschgen, halbiert, entkernt
Haselnuss-Kruste und Fertigstellung
- 250 g Butter, in Stücken
- 250 g Zucker
- 75 g Mehl
- 350 g Haselnüsse, gehobelt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2059 kJ / 492 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 33 g
- Saturated Fat
- 14 g
- Fibre
- 2.8 g
- Sodium
- 64 mg
In Collections
Alternative recipes
Orangen-Schoko-Kuchen
1 godz.
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 godz. 15 min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Hähnchen in Gorgonzolasauce mit Nudeln
45 min
Schnelle Erdbeer-Tarte
2h
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1 Std. 50 Min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1h 15min
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2h