Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Réalisation de la pâte à cake
- 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 3 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 120 g de beurre, fondu, et un peu pour le moule
- 1 yaourt nature
- 150 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
Réalisation du sirop de sucre (facultatif)
- 30 g d'eau
- 30 g de sucre en poudre
- ½ c. à café d'eau de fleur d'oranger
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2315 kJ / 555 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 52 g
- Fat
- 33 g
Alternative recipes
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Gâteau aux poires et noisettes
1 Std. 35 Min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Petits cakes à l’orange, glaçage citron vert
1h 25min
Moelleux au thé Earl Grey et glaçage à la bergamote
1h 10min
Cake orange-pavot
1h
Gâteau crumble aux pommes
45min
Cake au citron
1h 50 min
Banana bread
55min
Cake aux abricots et au citron
55min
Babka pistache et fleur d'oranger
4 Std. 5 Min
Cake à la banane et noix de macadamia
1h 10min