Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Mehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung und Fertigstellung
- 1000 g Apfel, geschält, geviertelt (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 EL Zucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1463 kJ / 350 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 15 g
- Saturated Fat
- 9 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodium
- 41 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Sahne-Torte
2 Std.
Donauwellen
2 godz. 40 min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9h 35min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Klassischer Käsekuchen
4 Std.
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min
Basic-Käsekuchen
10 Std.