Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Äpfel, säuerlich (z. B. Boskop), geschält, geviertelt, entkernt
- 3 EL Zitronensaft
- 240 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 250 g Milch
- 500 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 360 g Apfelmus
- 50 g Mandelstifte
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1203 kJ / 288 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 93 mg
In Collections
Alternative recipes
Kartoffelgratin
1 Std. 10 Min
Coleslaw
10 Min
Gemüseplatte mit heller Sauce
1 Std.
Möhrensalat
10 Min
Kartoffelgratin
1 Std. 10 Min
Sauerbratenragout
48 Std.
Speck-Zwiebel-Sahne-Dressing
10 Min
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1 Std.
Coleslaw
10 Min
Nuss-Spätzle mit Pflaumenkompott
40 Min
Zwiebel-Flammkuchen
1 Std.
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 Std. 15 Min