Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Äpfel, säuerlich (z. B. Boskop), geschält, geviertelt, entkernt
- 3 EL Zitronensaft
- 240 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 250 g Milch
- 500 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 360 g Apfelmus
- 50 g Mandelstifte
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1203 kJ / 288 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 93 mg
In Collections
Alternative recipes
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2j
Butterscotch-Pudding-Pie mit Amaretto-Schoko-Sahne
7 Std.
Apfelkuchen mit Streuseln
2j 30 menit
Apfelkuchen mit Streuseln
2j 30 menit
Gulasch
2j
Schwarzwälder Kirschtorte
4 Std.
Haselnuss-Eis
8h
Küken-Amerikaner
2j 30 menit
Geburtstagskuchen - 10 Jahre Cookidoo
2 godz. 20 min
Erdbeereis mit Yogurette®
10h
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1j 30 menit
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min