Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Äpfel, säuerlich (z. B. Boskop), geschält, geviertelt, entkernt
- 3 EL Zitronensaft
- 240 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 250 g Milch
- 500 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 360 g Apfelmus
- 50 g Mandelstifte
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1203 kJ / 288 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 13 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 93 mg
In Collections
Alternative recipes
Reibekuchen
35min
Porree-Hackfleisch-Suppe
30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Möhrensalat
10 min
Allround Kräuter-Marinade und Mayo
15min
Gefüllter Hefekranz
2 Std. 15 Min
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1h 15min
Klassischer Käsekuchen
4h
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8h
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min
Rotkohl
1h