Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 50 g Zucker
- 150 g Milch
- 500 g Mehl
- 3 Eier, davon 2 getrennt
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
Füllung & Fertigstellung
- 100 g Haferkekse
- 100 g Walnusshälften
- 100 g Haselnüsse
- 50 g Zucker
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 140 g Milch
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1932 kJ / 461 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 57 g
- Fat
- 21 g
- Fibre
- 3.2 g
In Collections
Alternative recipes
Fenchelzöpfe
3 Std.
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2 godz. 30 min
Mohn-Quark-Schnitten
1 Std. 30 Min
Joghurtkuchen mit Ras el Hanout
1h 15min
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1h 15min
Weihnachtliche Wecken
10 Std.
Streuselzopf
1 Std. 30 Min
Früchte-Lebkuchen mit Schokoganache
2 Std. 15 Min
Orangen-Schoko-Kuchen
1 Std.
Striezel mit Nutella®
1 Std. 45 Min
Christmas Cake
2 godz. 30 min