Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Saure Sahne
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Backpulver
- 2 Prise Salz
- 1 Ei, getrennt
- 2 EL Hagelzucker
- 120 g Pflaumenmus
- 600 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1761 kJ / 420 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 55 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 2.4 g
In Collections
Alternative recipes
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min
Reistorte mit Roter Grütze
3h
Apfel-Wein-Tarte
3h
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45 min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 Std.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min