Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Saure Sahne
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Backpulver
- 2 Prise Salz
- 1 Ei, getrennt
- 2 EL Hagelzucker
- 120 g Pflaumenmus
- 600 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1761 kJ / 420 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 55 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 2.4 g
In Collections
Alternative recipes
Stachelbeer-Streuseltaler
1 godz. 45 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Brombeer-Kuchen
2h
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Apfelkuchen satt
1 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2h
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min