Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Möhren, in Stücken
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 50 g Porree, in Ringen
- 20 g Öl
- 300 g Kartoffeln, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Wirsing, in feinen Streifen
- 750 g Wasser
- 1 TL Thymian, getrocknet
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 3 Prisen Muskat
- 2 - 3 Spritzer Worcester-Sauce, nach Geschmack
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 640 kJ / 153 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 18 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 4.8 g
In Collections
Alternative recipes
Bohneneintopf
40min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Eintopf von Wintergemüsen
50min
Bunte Bohnensuppe
50min
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1h
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1h
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Pistou
1h
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30min
Bouneschlupp (Saarland)
40min