Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 - 3 Schalotten (ca. 50 g)
- 20 g Butter
- 530 g Spitzkohl, davon 450 g in Stücken und 80 g in Streifen (ca. 8 mm)
- 50 g Möhren, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, in Stücken
- 250 g trockener Weißwein
- 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 100 g Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)
- 2 Prisen Muskat
- 80 g gekochter Schinken, gewürfelt
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 743 kJ / 178 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 9 g
- Fibre
- 3.2 g
In Collections
Alternative recipes
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Kohlrabisuppe
35 min
Chicorée-Cremesüppchen
35 min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Chicorée-Kartoffel-Suppe
45min
Wirsing-Käse-Suppe
45min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45min