![Bärlauchmuffins Bärlauchmuffins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4786FB5C-F702-4989-A7DF-4868158AD743/Derivates/01ECB125-475E-461A-9FE0-E46C9B166B5F.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 75 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Eier (Größe M)
- ½ TL Salz
- 75 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 75 g frische Bärlauchblätter, grob gehackt
- 75 g Blattspinat, TK, angetaut
- 90 g Sauerrahm
- 225 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Muskatnuss, frisch gerieben
- 3 Stängel frischer Thymian, Blättchen abgezupft
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen, nach Geschmack
- 150 g Feta, in Stücken (ca. 2 cm)
- 1 EL Pinienkerne, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 956 kJ / 228 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 14 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 1 g
Alternative recipes
Bärlauch-Hörnchen
55 min
Bärlauch-Tortilla
1h
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45 min
Karotten-Bärlauchfrittata
30 min
Zucchinitarte
45 min
Bärlauch-Tomaten-Schnecken
2h
Bärlauch-Scones
35 min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Kürbisquiche
2h 5min
Bärlauch-Quiche
1 Std. 30 Min
Dinkel-Bärlauchweckerl
1h 50 min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h