Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
ou ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 Cały przepis
- Calories
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Protides
- 61.7 g
- Glucides
- 2.9 g
- Lipides
- 373.2 g
- Graisses saturées
- 135.5 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodium
- 2629.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Balotyna z kaczki
2h 45min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 Std. 35 Min
Pâté z kurzych wątróbek
3u. 30min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25h 20 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2u. 15min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1u. 40min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min
Pasztet babci Uli
8h 50 min
Pasztet
3 Std.
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1h 25 min