Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Zalewa do peklowania
- 2000 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili (optionnel)
- 40 g soli peklowej
- 1 szynka, wieprzowa (1000 g)
Ciasto chlebowe
- 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 250 g wody
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 500 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki soli
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1768.9 kJ / 422.5 kcal
- Protides
- 34.6 g
- Glucides
- 47.5 g
- Lipides
- 10.9 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 1094.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Roladki z piersi indyka
2 Std. 30 Min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rolada ze schabu
5h 15min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25 min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Schab gotowany na parze
1h 50 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3u. 25min