Versions compatibles
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 20 g taze zencefil, soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 60 g portakal marmeladı
- 1 tutam taze kekik yaprağı
- 20 g zeytinyağı
-
20
g balzamik sirke
ou 20 g şeri sirkesi -
50
g porto şarabı
ou tatlı kırmızı şarap - 550 g su
- 1 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
-
2
ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
ou 2 tavuk göğsü, derisiz (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş - 350 g patates, soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber, toz
- 30 g tereyağı
- 120 g süt
- 120 - 150 g taze börülce, temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
- Infos nut.
- par 1 porsiyon
- Calories
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protides
- 43 g
- Glucides
- 60 g
- Lipides
- 33 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Terbiyeli Kerevizli Kuzu
1 Std. 15 Min
Soğan Çorbası
1 Std. 15 Min
Kore Usulü Kızarmış Tavuk
4 godz.
Ton Balıklı Sebze Noodle
Pas d’évaluation
Limonlu Sabayon Soslu Kuşkonmaz, Parmesanlı Pirinç Pilavı
1 godz.
Damla Sakızlı Muhallebi (3 porsiyon)
2h 20 min
Elmalı Kereviz Püresi ve Sebzeler Eşliğinde Buharda Tavuk
40 min
Taneli Sebze Çorbası
50 min
Wellington Usulü Bonfile ve Kırmızı Şarap Sosu
Pas d’évaluation
Tavuklu Kuzu Etli Bulgur
1h 10min
Beyaz Şaraplı Mantar Soslu Köfteler
35 Min
Köri ve Zencefilli Balkabağı Çorbası
50 min