Versions compatibles
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- masło, ilość do natłuszczenia patelni
- 50 g cukru
- 2 jajka, rozm. M
- 90 g mleka
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 20 g majonezu
- 100 g mąki pszennej razowej, Melvit
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 g wody
- owoce jagodowe, świeże, mieszane, np. maliny, borówki amerykańskie, jeżyny, ilość do podania
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 699.2 kJ / 167 kcal
- Protides
- 4.7 g
- Glucides
- 23.3 g
- Lipides
- 7.1 g
- Fibre
- 2.5 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 Std.
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 Std.
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min
Małdrzyki krakowskie
25min
Placki z serkiem
45 Min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 Min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 Std.
Lody arbuzowo-kokosowe
2h 30min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5h 30min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5h 30min
Omleciki biszkoptowe z matchą i malinami
45 Min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1 Std.