Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
TM6 TM5 TM31

Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce

3.4 (19 évaluations )

Ingrédients

Marinated tofu

  • 300 g firm tofu, cut into slices (approx. 1 cm)
  • 2 tbsp sesame oil
  • 2 tbsp soy sauce
  • 1 tsp honey
  • 1 tsp lemon juice
  • 1 tsp brown sugar
  • 1 tbsp rice wine vinegar
  • ½ tsp dried chilli flakes

Sweet and sour sauce

  • 70 g pitted prunes
  • 40 g soy sauce
  • 30 g rice wine vinegar
  • 100 g water
  • 1 tsp Chinese five spice powder (see Tips)
  • 1 tsp dried chilli flakes
  • 1 tsp sesame oil

Vegetables and rice

  • 150 g celery, cut into thin slices
  • ½ tsp dried chilli flakes
  • 2 tsp salt
  • 2 tsp sesame oil, plus extra for frying
  • 2 tbsp rice wine vinegar
  • 200 g brown rice
  • 1200 g water
  • 1 tsp vegetable oil
  • 250 g carrot, cut into slices
  • ½ tsp white sugar
  • fresh bean sprouts, to serve
  • 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
  • Japanese pickled ginger, to serve
  • 1 tbsp sesame seeds, to serve

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2189.2 kJ / 521.2 kcal
Protides
16.8 g
Glucides
49.6 g
Lipides
25.2 g
Graisses saturées
3.7 g
Fibre
10 g
Sodium
2730.8 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives