Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Scones
- 120 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- 10 g cukru
- 60 g mleka
- 30 g masła, miękkiego
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania scones
- pieprz, mielony, do oprószenia scones
Nadzienie i składanie scones
- 40 g jasnych winogron, bezpestkowych
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 120 g sera camembert, pokrojonego na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 378.4 kJ / 90.4 kcal
- Protides
- 3.4 g
- Glucides
- 7.8 g
- Lipides
- 5.3 g
- Graisses saturées
- 2.4 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 224.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Roladki z ogórka
30 Min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 Std. 5 Min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 Std. 15 Min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1h 45min
Portugalskie zielone jajka
50min
Kule serowe
1 godz.
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 Std. 50 Min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40min
Chlebek do odrywania z serem
1 Std. 50 Min
Koszyczki z prosciutto
40min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min