Lemon meringue pie
TM6 TM5 TM31

Lemon meringue pie

4.0 ( 189 évaluations )

Ingrédients

Pastry

  • 100 g unsalted butter plus extra for greasing
  • 50 g icing sugar
  • 230 g plain flour plus extra for dusting
  • 1 pinch salt to taste
  • 3 egg yolks

Filling

  • 1 lemon zest only, no white pith
  • 100 g caster sugar
  • 220 g lemon juice (approx. 6-7 lemons)
  • 65 g unsalted butter cut into pieces
  • 6 eggs

Meringue

  • 4 egg whites room temperature
  • 150 g icing sugar
  • ¼ tsp cream of tartar

Infos nut.
par 1 portion
Calories
339.5 kcal / 1420.4 kJ
Protides
8 g
Lipides
16 g
Glucides
41.9 g
Fibre
0.7 g
Graisses saturées
8.7 g
Sodium
74.6 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives