![Korean Ramen with Tofu Korean Ramen with Tofu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53598e94-38fb-4a94-9793-42db1c815971/Derivates/56b61ce09865cf9a0659f11d269d433d77871a30.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Mayak Eggs
- 4 medium eggs
- water, up to 1 l mark
- 1 fresh red chilli, deseeded and roughly chopped
- 4 garlic cloves
- 20 g spring onions, sliced (2 mm)
- 40 g onions, cut in pieces
- 100 g soy sauce
-
100
g mirin
ou 50 g sugar - 1 Tbsp sesame seeds
Ramen
- 3 garlic cloves
- 20 g oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 1000 g water
- 100 g carrots, sliced (5 mm)
- 10 g seaweed sheets, cut in pieces
-
100
g fresh shiitake mushrooms, sliced
ou fresh enokitake mushrooms, sliced - 100 - 120 g kimchi, to taste, cut in pieces (see tip)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
ou 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 30 g Korean chilli paste (gochujang)
-
2 - 3
tsp Korean chilli flakes (gochugaru)
ou ½ - ¾ tsp dried chilli flakes - 30 g soy sauce
- 1 Tbsp brown sugar
- 2 Tbsp fish sauce (see tip) (optionnel)
- 1 Tbsp oyster sauce (see tip) (optionnel)
- 4 portions dried ramen noodles (approx. 80 g each)
- water, for cooking noodles
- 160 g silken tofu, cut in pieces
- 2 spring onions, sliced (5 mm)
- sesame seeds, for serving
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1357 kJ / 324 kcal
- Protides
- 17 g
- Glucides
- 29 g
- Lipides
- 14 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 5.8 g
- Sodium
- 3180 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Shiitake Teriyaki Dippers; Sweet and Sour Tofu; Un-fried Rice
2h 20min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 min
Miso and Honey-roasted Aubergine
1 godz.
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min
Miso Soup with Vegetables
30 min