Versions compatibles
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 10 - 12 gruszek (ok. 2000 g), twardych
- 120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1800 g wody
-
1
laska cynamonu, przełamana na pół
ou 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego - 6 goździków
- 400 g cukru
- Infos nut.
- par 1 słoik
- Calories
- 2253.4 kJ / 538.2 kcal
- Protides
- 2.2 g
- Glucides
- 133.8 g
- Lipides
- 0.8 g
- Graisses saturées
- 0.2 g
- Fibre
- 7.6 g
- Sodium
- 8.4 mg
Recettes alternatives
Pikle z krojonych ogórków (TM6)
48h 20min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Mizeria do słoików (TM6)
2h 25 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 godz. 15 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 Std. 30 Min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 Std. 30 Min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min