Versions compatibles
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 - 250 g pomidorków koktajlowych, połowa w całości, połowa przekrojona na pół
- 50 g ginu (patrz wskazówka)
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 350 g pomidorów, dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g koncentratu pomidorowego
-
2 - 3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 2 - 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 gałązka oregano, świeże tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji (optionnel)
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ser mozzarella di Bufala, do podania (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 470.3 kJ / 112 kcal
- Protides
- 1.8 g
- Glucides
- 6.9 g
- Lipides
- 7.9 g
- Graisses saturées
- 1.3 g
- Fibre
- 3.2 g
- Sodium
- 611.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 dk
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym
40 dk
Penne all'arrabbiata
20 Min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 dk
Makaron z serem feta i pomidorami
40 dk
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 dk
Spaghetti napoletana
40 dk
Spaghetti aglio e olio
35 dk
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 Min
Fettucine Alfredo
25 Min
Fettucine z grzybami
40 dk
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 Min