Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
TM6 TM5

Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts

4.9 (12 valutazioni )

Ingredienti

Pastry Dough

  • 12 ½ oz all-purpose flour
  • 4 oz confectioners sugar
  • 2 oz almond flour
  • ⅛ tsp salt
  • 6 oz unsalted butter, diced, chilled
  • 1 large egg
  • 1 egg yolk, from a large egg
  • 1 tsp ice water

Olive Oil Cake

  • 7 oz all-purpose flour
  • 3 large eggs
  • 4 ½ oz extra virgin olive oil
  • 3 ½ oz sugar
  • 2 oz whole milk
  • 1 ½ tsp baking powder

Lemon Basil Cream

  • 1 ½ sheets gelatin, silver grade (approx. 3.5 g)
  • ice water, to cover
  • 4 large eggs
  • 5 oz sugar
  • 5 oz unsalted butter, diced
  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 5 oz lemon juice, from 2 large lemons
  • 8 - 10 fresh basil leaves, plus extra to decorate

Assembly

  • 16 oz fresh berries, to decorate

Valori nutritivi
per 1 piece
Calorie
2749 kJ / 657 kcal
Proteine
11 g
Carboidrati
70 g
Grassi
38 g
Grassi saturi
16 g
Fibre
3 g
Sodio
127 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative