Thermomix® Copri Lame necessario

Per preparare questa ricetta è necessario il Thermomix® Copri Lame. Ulteriori informazioni

Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
TM6

Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

4.7 (14 valutazioni )

Ingredienti

Green salad

  • 120 - 150 g cucumber, sliced (2-3 mm)
  • 40 g rocket salad leaves
  • 40 g fresh spinach leaves
  • 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
  • 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
    o 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
  • 60 g red onion, halved
  • 50 g extra virgin olive oil
  • ¼ - ½ tsp ground coriander
  • 1 tbsp white vinegar
  • 10 g freshly squeezed lemon juice
  • 2 - 3 pinches sugar
  • ¼ tsp salt
  • ¼ tsp ground black pepper

Poached eggs and assembly

  • 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
  • ½ - 1 garlic clove
  • 250 - 300 g Greek yoghurt
  • 4 - 6 pinches salt
  • 1700 g water
  • 50 g white vinegar
  • 4 eggs
  • 3 tbsp butter
  • 1 tsp ground smoked paprika
  • ½ - 1 tsp dried chilli flakes
  • ½ tsp ground sumac (opzionale)
  • 2 - 4 tbsp microgreens (opzionale)
  • white toast bread, toasted, for serving
  • fresh dill, leaves only, for garnishing

Valori nutritivi
per 1 portion
Calorie
2769.8 kJ / 662 kcal
Proteine
25.8 g
Carboidrati
26.5 g
Grassi
51 g
Grassi saturi
17.6 g
Fibre
3.5 g
Sodio
903.3 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative