Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Posypka
- 15 g sera parmezan
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Nadzienie
- 2 ząbki czosnku
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 jajko
Ciasto
- 130 g twarogu, tłustego
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 270 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 żółtko
- 1 łyżka wody
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 957 kJ / 229 kcal
- Protein
- 9 g
- Kohlenhydrate
- 18 g
- Fett
- 13 g
- Ballaststoff
- 0.7 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50min
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Pastizzi z groszkiem
1h 30min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1h 20min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Focaccia z kiełbasą
2h