Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1500 g wody
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 80 g kaszy gryczanej, prażonej
- 6 cebul (ok. 160 g każda)
- 100 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 20 g oleju rzepakowego
- 100 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 636.6 kJ / 152.2 kcal
- Protein
- 6.6 g
- Kohlenhydrate
- 22.7 g
- Fett
- 4.9 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 0.7 g
- Ballaststoff
- 3.9 g
- Natrium
- 707.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Forszmak klasyczny
1 Std. 35 Min
Bulion rybny
1h
Purée z kapusty i kasztanów
35min
Frittata z grzybami
45 min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2 godz. 40 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 Std. 35 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2h 25min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16h 15min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 Std. 30 Min