Geräte & Zubehör
Soto ayam (spiced chicken soup)
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 1 Std.
6 portions
Zutaten
Chilli soy sauce
-
Chicken stock paste (see Tips)1 tsp
-
fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)100 g
-
garlic cloves6
-
piece fresh ginger peeled5 cm
-
tomato ketchup50 g
-
dark soy sauce or kecap manis200 g
-
water100 g
-
brown sugar to taste1 tbsp
Soup and chicken
-
chicken breast fillets cut into quarters500 g
-
coriander seeds2 tsp
-
fennel seeds1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
black peppercorns½ tsp
-
piece fresh ginger peeled2 ½ cm
-
garlic cloves3
-
eschalots100 g
-
vegetable oil50 g
-
water1220 g
-
star anise2
-
whole cloves8
-
Chicken stock paste (see Tips)1 tbsp
-
sugar1 tsp
-
sticky rice cakes (Nasi impit), cut into cubes (2 cm) or 800 g vermicelli noodles, cooked (see Tips)1500 g
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
3001.4 mg
Protein
30.4 g
Kalorien
2856.6 kJ /
680.1 kcal
Fett
12.3 g
Ballaststoff
6.2 g
Gesättigte Fettsäuren
1.6 g
Kohlenhydrate
108.7 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen...
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35 Min
Mee Goreng Mamak
15 Min
Char Kway Teow
15 Min
Masala Squid
25 Min
Nasi tomato (tomato rice)
40 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Tom Yum Goong
30 Min
Nasi Lemak
45 Min