Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Avocado cream
- 200 g avocado flesh only, cut into pieces
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 20 g lemon juice
- 100 g crème fraîche
- 50 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
Salmon
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 150 g each, 3 cm thickness - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 4 dried bay leaves
- 1 lemon cut into slices, pips removed
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 2559.3 kJ / 609.4 kcal
- Protein
- 31.5 g
- Kohlenhydrate
- 1.6 g
- Fett
- 52.7 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 14.2 g
- Ballaststoff
- 4.5 g
- Natrium
- 234.5 mg
Alternative Rezepte
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Pâtè with Riesling
3h
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Steamed mushroom and egg pots
40min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Beetroot and avocado eggs
88 Std.
Grilled mushrooms with avocado and parsley dressing
20 min
Fish soup
40min
Garlic prawns
25 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Salmon with yoghurt dressing
55min