Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 70 g grochu, suchego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego, do smaku
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1469.5 kJ / 351.2 kcal
- Protein
- 13.3 g
- Kohlenhydrate
- 13.1 g
- Fett
- 20.3 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 6.7 g
- Ballaststoff
- 7.8 g
- Natrium
- 369 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Kapuśniak
50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa ogórkowa
30 min
Krupnik
40 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Barszcz ukraiński
1sa 35 dk
Zupa szczawiowa
35 min
Żurek
50 min
Zupa gulaszowa
1sa 35 dk
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min