Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 70 g grochu, suchego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego, do smaku
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1469.5 kJ / 351.2 kcal
- Protein
- 13.3 g
- Kohlenhydrate
- 13.1 g
- Fett
- 20.3 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 6.7 g
- Ballaststoff
- 7.8 g
- Natrium
- 369 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Krupnik z grzybami
45min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Kapuśniak
50min
Barszcz czerwony zabielany
45min
Żurek
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13óra 50p
Zupa ogórkowa
30min
Fasolka po bretońsku
13h 30min
Krupnik
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min