Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i miski
- 175 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
- 430 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki soli
- Nährwerte
- pro 1 Cały przepis
- Kalorien
- 11514 kJ / 2750 kcal
- Protein
- 67 g
- Kohlenhydrate
- 436 g
- Fett
- 85 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 50 g
- Ballaststoff
- 12 g
- Natrium
- 832 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 Std. 35 Min
Baranek wielkanocny
1h 30 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50 min
Czekoladowa gąsienica
3h 15min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1h 30 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Bułeczki jeżyki
2 Std. 30 Min
Chlebki do żurku
2 godz. 40 min
Bombki z piernika
3h 25min
Domek z piernika
5 Std. 30 Min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 Std. 45 Min