Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
oder 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1190 kJ / 285 kcal
- Protein
- 5 g
- Kohlenhydrate
- 27 g
- Fett
- 17 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 Std. 5 Min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1h 35min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 Std. 15 Min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50min
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 Std. 15 Min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min