Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 330 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżeczka do posmarowania chleba
- 560 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g mleka w proszku
-
20
g świeżych drożdży, pokruszonych
oder 2 łyżeczki suchych drożdży - 2 jajka, w temp. pokojowej
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 50 g cukru
- 1 żółtko
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1261.7 kJ / 300.4 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Kohlenhydrate
- 39.4 g
- Fett
- 11.8 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 6.9 g
- Ballaststoff
- 1.3 g
- Natrium
- 298.1 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Francuska bagietka
3hod. 50min
Podłużne bułki pszenne
3 Std. 30 Min
Świderki z makiem
2h 10min
Szwajcarski chleb rustykalny
25hod. 20min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Bajgle z makiem
1h 25min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 Std. 40 Min