Baked Alaska with Ice Cream and Chocolate Cake

5.0 1 Bewertung
Vorbereitung 2 Std. 30 Min
Gesamt 12 Std. 25 Min
12 portions

Zutaten

Chocolate Cake
  • all-purpose flour
    4 oz
  • baking powder
    ½ tsp
  • cocoa powder
    2 oz
  • light brown sugar
    8 oz
  • salt
    1 pinch
  • large egg
    1
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • heavy whipping cream
    3 ½ oz
  • sunflower oil plus extra to grease
    1 ½ oz
  • hot water
    4 oz
  • ice cream of choice (approx. 3 pints), softened
    48 oz
Meringue and Assembly
  • sugar
    9 ½ oz
  • egg whites, from large eggs (approx. 7 egg whites), room temperature
    9 oz
  • cream of tartar
    ⅛ tsp

Schwierigkeitsgrad

aufwändig


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 171 mg
Protein 9.1 g
Kalorien 2167.8 kJ / 518.1 kcal
Fett 20.4 g
Ballaststoff 2.8 g
Gesättigte Fettsäuren 10.6 g
Kohlenhydrate 78.2 g

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