Lemon roast chicken

4.3 10 Bewertungen
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 1 Std. 35 Min
4 portions

Zutaten

  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    40 g
  • lemons zested and juiced, reserve skin and flesh to roast
    1 ½
  • fresh thyme leaves only, plus 3 extra sprigs
    3 sprigs
  • sea salt plus extra to season
    1 tsp
  • whole chicken (approx. 1500-1800 g)
    1
  • fresh rosemary
    1 sprig
  • butternut pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • red onion cut into wedges
    1
  • ground black pepper to season
  • water
    400 g
  • potatoes skin on, thinly sliced (5 mm - see Tip)
    600 g
  • zucchini cut into slices (5 mm)
    1
  • red capsicum cut into thin strips
    1
  • fresh bay leaves
    2
  • pickled capers
    2 tbsp

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 832.7 mg
Protein 68.4 g
Kalorien 4179.4 kJ / 998.9 kcal
Fett 61.7 g
Ballaststoff 7.2 g
Gesättigte Fettsäuren 16.2 g
Kohlenhydrate 41.6 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische die Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen...