Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Germteig
- 250 g Milch
- 50 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 20 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, glatt und ggf. 1-2 EL mehr für den Teig
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
Mandelfülle
- 250 g Mandeln
- 80 g Wasser
- 120 g Zucker
- 20 g Orangensaft
- 10 g Honig
Glasur und Fertigstellung
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 2 EL Milch, etwas mehr zum Bestreichen
- 150 g Staubzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1110 kJ / 265 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Linzerkipferl
1h 50min
Marillen-Topfen-Tascherl
1 Std. 15 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45 min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Heidelbeerschnecken
2 Std. 30 Min
Nussbeugerl
1h 55min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min
Zillertaler Rahmstangerl
2h
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Getunkte Haferflockenkekse
2 Std. 10 Min