Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Milch, kalt
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 20 g frische Germ
- 3 TL Vanillezucker
- 500 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Ei (Größe M)
- 2 Bio-Zitronen
- 1 Prise Salz
- 2 Ei
- 50 g Maisstärke
- 250 g Magertopfen
- 300 g frische Heidelbeeren
- 40 - 50 g Staubzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 934 kJ / 223 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 34 g
- Fat
- 7 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2 Std. 15 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Waldviertler Mohnschnitten
2h
Marillen-Topfen-Tascherl
1h 15min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Heidelbeerschnecken
2 godz. 30 min
Nussbeugerl
1h 55min
Topfengolatschen
50 Min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.