Compatible versions
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 450 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 170 g di zucchero
- 30 g di amido di riso
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 130 g di tuorli
- 60 g di burro
- 80 g di cioccolato fondente (60% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- Nutrition
- per 1 Ricetta completa
- Calories
- 10945 kJ / 2616 kcal
- Protein
- 49 g
- Carbohydrates
- 271 g
- Fat
- 156 g
In Collections
Alternative recipes
Crema chantilly
35min
Crema pasticcera
15min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20min
Glassa al cioccolato
20min
Cannoli alla crema Chantilly
1 Std. 5 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min
Crema al burro al cacao
10 min
Minnuzze di Sant'Agata
7h 30min
Mousse al cioccolato per copertura
20min
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Pan di Spagna
1h