Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 125 g di zucchero
- 125 g di strutto a temperatura ambiente
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 250 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di ammoniaca per dolci
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di farina tipo 00
- 60 - 100 g di zucchero, a piacere
- 2 uova
- 500 g di latte
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1502 kJ / 359 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Carbohydrates
- 46.4 g
- Fat
- 17.1 g
- Fibre
- 0.9 g
Alternative recipes
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Pettole pugliesi
3u.
Focaccia barese
2h 55min
Cartellate
1 Std. 5 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Torta caprese di Luca Montersino
1 Std. 25 Min
Pitta rustica salentina
1hod. 40min
Pizzi leccesi
6 godz.
Zeppole di San Giuseppe
1hod. 50min
Mostaccioli al mosto cotto
1 Std.
Biscotti cegliesi
1 Std. 10 Min
Minestra di fave con cicoria
50 Min