Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vorteig
- 100 g Weizenmehl Type 550
-
⅓
Würfel Hefe (15 g)
or ½ Pck. Trockenhefe - 50 g Wasser
Teig und Fertigstellung
- 220 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 80 g Haselnüsse
- 60 g Zucker
- 100 g Sahne
- 1 Ei
- 3 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 50 g Kirschlikör Maraschino
- 2 - 3 EL Puderzucker
- 70 g Honig zum Servieren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1607 kJ / 384 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 35 g
- Fat
- 25 g
Alternative recipes
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1 godz.
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 Std. 30 Min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2h
Aprikosengugelhupf
2h
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 Std.
Himmlisches Manna
2h
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min