Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Himbeersorbet
- 450 g Himbeeren, frisch oder aufgetaut
- 120 g Wasser
- 100 g Zucker
- 35 g Zitronensaft, frisch gepresst
Soufflés
- Butter zum Einfetten
- 40 g Zucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 3 Eier (je 53-63 g)
- 1 Vanilleschote
- 1 Prise Salz
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 125 g Sauerrahm
- 20 g Maisstärke
- 2 TL Vanillezucker
- 4 TL Zitronenschale, gerieben
Himbeersabayon und Fertigstellung
- 100 g Weißwein, süßlich
- 25 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Eidotter
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 50 g Himbeeren, frisch oder aufgetaut
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1427 kJ / 341 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 42 g
- Fat
- 12 g
- Fibre
- 6 g
Alternative recipes
Sacher-Gugls
1j 30 menit
Räucherforellenmousse mit Gurke
2h 40 min
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6 Std. 20 Min
Crème Brûlée
3h 10min
Panna Cotta
3 Std. 40 Min
Beiriedschnitte mit Pesto Tagliatelle auf Kürbisgemüse
1j
Maronisuppe mit Pilztascherl
40 min
Kürbiskernparfait
5h 45 min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2h 15 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1j 25 menit