Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 750 g rote Ribiseln, abgerebelt, etwas mehr zum Dekorieren
- 5 EL Vanillezucker
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Gelatine, gemahlen, für die Konsistenz (optional)
- 250 g dunkle Schokolade, 70% Kakao, in Stücken (siehe Variante)
- 200 g Butter, in Stücken
- 250 g brauner Zucker (siehe Tipp)
- 150 g Weizenmehl, glatt
- ¼ TL Salz
- 6 Eier (Größe M)
-
150
g Walnüsse
or 150 g Macadamianüsse
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2057 kJ / 491 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 48 g
- Fat
- 29 g
- Fibre
- 8 g
Alternative recipes
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25 min
Marillen-Himbeer-Zupfkuchen
2h 50min
Fruchtige Marillentarte
4h
Brombeermuffins
45min
Kürbisrisotto
45min
Zucchini-Nuss-Brownies
50min
Joghurt-Beeren-Gugls mit Frischkäse-Topping
1 Std. 30 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30min
Eva's Sachertorte
1h 40 min.