Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 750 g rote Ribiseln, abgerebelt, etwas mehr zum Dekorieren
- 5 EL Vanillezucker
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Gelatine, gemahlen, für die Konsistenz (optional)
- 250 g dunkle Schokolade, 70% Kakao, in Stücken (siehe Variante)
- 200 g Butter, in Stücken
- 250 g brauner Zucker (siehe Tipp)
- 150 g Weizenmehl, glatt
- ¼ TL Salz
- 6 Eier (Größe M)
-
150
g Walnüsse
or 150 g Macadamianüsse
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2057 kJ / 491 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 48 g
- Fat
- 29 g
- Fibre
- 8 g
Alternative recipes
Bärlauch-Gnocchi
1h 15 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Topfenwaffeln
30min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Sacher-Gugls
1h 30min
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2u. 30min
Brombeermuffins
45 Min
Zucchini-Nuss-Brownies
50 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Mohn-Topfen-Knödel mit Zitronenjoghurt
3 Std.
Germknödel
1h
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min