Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Rosinen
- 100 g Marillenschnaps (z. B. Barack, siehe Tipp)
- 90 g Walnüsse
- 500 g Milch
- 80 g Vanillezucker
- 4 Eidotter
-
40
g Speisestärke
or 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 0,5 l) - 8 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 160 g Feinkristallzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 160 g Weizenmehl, universal
- 3 EL Kakaopulver
- Marillenmarmelade
- 250 g Schlagobers, gekühlt
- Schokosauce zur Dekoration
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2448 kJ / 584 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 67 g
- Fat
- 27 g
- Saturated Fat
- 10 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Wurstknödel
1h 20min
Punschkrapferl
1hod. 5min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Kardinalschnitten
3 Std.
Rumschnitten
50 min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min