Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Ameisencupcakes
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Milch
- 200 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 4 Eier
- 90 g Schokoladenstreusel, etwas mehr zum Dekorieren
Haselnusskrokant
- 50 g Haselnüsse
- 10 g Butter
- 20 g Honig (z.B. Waldhonig)
Honigtopping
- 100 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 TL Sahnesteif
- 175 g Frischkäse (Doppelrahmfettstufe)
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 20 g Honig (z.B. Waldhonig)
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 1 EL Staubzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1582 kJ / 378 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 30 g
- Fibre
- 1 g
Alternative recipes
Schokoladenmuffins
45 min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Kuchen im Ei
1h 10min
Zwetschkenfleck
1h 30min
Schachbrett-Torte
5 Std. 10 Min
Palatschinken mit Schoko-Mandel-Fülle
35min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 Std. 15 Min
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Allrounder-Torte
1h 30min
Schokoladenguss
10min
Muffins mit Schokoladenstückchen
1h
Ruck-Zuck-Kuchen
1 Std. 15 Min