Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Biskuitboden
- Butter zum Einfetten
- Weizenmehl zum Bemehlen
- 5 Eier
- 50 g Wasser
- 150 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenpaste, selbst gemacht
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
Vanillepudding
- 500 g Milch
- 70 g Zucker
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
- 1 EL Rum (optional)
Fertigstellung und Dekoration
-
2 - 4
EL Rum, zum Beträufeln, nach Geschmack
or 2 - 4 EL Orangensaft, zum Beträufeln, nach Geschmack - 200 g Marillenmarmelade
- 250 g Schlagobers
- 100 g Heidelbeeren, frisch zur Dekoration
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1448 kJ / 346 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 12 g
- Fibre
- 1.4 g
Alternative recipes
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20 min
Beerenfrucht-Bienenstich
6h 30min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 Std. 15 Min
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5h 20 min
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5 Std.
Lebkuchenblätter-Torte
28 Std. 30 Min
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5 Std.
Spiegelei-Nester
1h 20min
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2h 30 min
Schachbrett-Torte
5 Std. 10 Min