Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 120 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Weizenmehl, zum Ausstreuen der Form
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 120 g Feinkristallzucker
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 80 g Haselnüsse
- 30 g Spekulatius
- 1 Prise Lebkuchengewürz
- 30 g Maisstärke
- 10 g Kokosöl
- 2 EL Kokosflocken, zum Bestreuen
- 100 g Marzipanrohmasse, für die Dekoration
- Staubzucker für die Arbeitsfläche
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1463 kJ / 350 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 24 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.4 g
- Sodium
- 60 mg
In Collections
Alternative recipes
Vanillekipferl
2h
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Mohn-Joghurt-Kuchen
2h 20 min
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4 godz.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1h 20min
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Sachertorte
1 godz. 30 min
Marmor-Gugelhupf
3 Std.
Honigkuchen
1 godz.