Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 180 g di burro congelato, a pezzi
- 100 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Crema di ricotta
- 100 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
- 250 g di mascarpone
- 100 g di gocce di cioccolato fondente (vedere varianti)
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1502 kJ / 359 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Carbohydrates
- 26.8 g
- Fat
- 26.3 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Panna montata
10min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 Std. 5 Min
Cassata siciliana (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2 Std. 30 Min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Iris siciliani
4h 10min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55 min
Torta di crêpes tiramisù
6h 30min
Bicchierini di cioccolato con mousse cappuccino
3 Std. 30 Min
Piccole cassatine al forno
2h
Mug cake al whiskey e caffè
20min
Cannolo siciliano scomposto
30 Min