Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 180 g di burro congelato, a pezzi
- 100 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Crema di ricotta
- 100 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
- 250 g di mascarpone
- 100 g di gocce di cioccolato fondente (vedere varianti)
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1502 kJ / 359 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Carbohydrates
- 26.8 g
- Fat
- 26.3 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Bignè alla crema di ricotta
2 godz. 30 min
Cannolo scomposto
3h
Rotolo ai fichi
2 godz. 25 min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Ravioli di ricotta
1 Std. 35 Min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Torta Dobos
3h 30min
Bicchierini di cassata
30min
Panna cotta alle mandorle
6 Std. 30 Min
Torta ricotta e pistacchio
8 Std.
Sfincione favarese
3h
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min