Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 70 g di zucchero + q.b.
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 600 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 2 uova
- 250 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- olio per frittura
- cannella in polvere, a piacere
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 828 kJ / 198 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 12.2 g
- Fat
- 15.2 g
- Fibre
- 0.3 g
Alternative recipes
Bignè al tiramisù
4h
Cannoli alla crema Chantilly
1 godz. 5 min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 godz. 5 min
Tetù
1 Std. 50 Min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Coppa fredda di crema e fragole
2 godz. 45 min
Sfinci siciliani salati
3 Std. 30 Min
Ravioli dolci fritti
1h
Paccheri filanti al gratin
1h 35min
Mini éclair alla crema di caramelle alla fragola
No ratings
Cassatelle pasquali
2 Std. 50 Min