Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 100 g Dinkelkörner
- 1 Vanilleschote
- 250 g Milch
- 70 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Ei
- 400 g Weizenmehl Type 550
- Butter zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 12 Mirabellen, entsteint
- 12 gestr. TL Mirabellenkonfitüre (80 g)
Guss
- 50 g Mirabellenkonfitüre
-
200
g Birnensaft
or 200 g Apfelsaft, naturtrüb - 40 g Butter
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1467 kJ / 350 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 48 g
- Fat
- 14 g
- Fibre
- 2.6 g
In Collections
Alternative recipes
Dänische Hefeknoten
1h 30 min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1h 20 min
Hefezopf
3h
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Quark-Milchreis-Auflauf
1 Std. 35 Min
Rohrnudeln
1h 50 min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1h 50 min
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Kirschenmichel
1h
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 godz. 45 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30 min
Hefezopf "Take five"
2h 20min