Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 250 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Mohn-Aprikosen-Füllung und Fertigstellung
- 200 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 120 g Mohn
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Milch
- 40 g Hartweizengrieß
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- Kaffeesahne zum Bestreichen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 777 kJ / 186 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 25 g
- Fat
- 7 g
- Fibre
- 2.1 g
In Collections
Alternative recipes
Panforte de Siena
2h
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2u. 45min
Mohnstriezel
2j 15 menit
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2h 30 min
Apfel-Striezel
2h 20 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Gedrehter Hefezopf
2h
Watruschki
1 Std. 40 Min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Scharlotka
2h
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1h 30min