Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 10 g Butter, weich, zum Einfetten
-
1
Glas Schwarzkirschen (Abtropfgew. 360 g), mit Saft
or 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 360 g), mit Saft - 3 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 60 g Zucker
- 80 g Mandeln, blanchiert
- 80 g Amarenakirschen, in Sirup, abgetropft
- 500 g Magerquark
- 100 g Sahne
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Weichweizengrieß
- 2 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- 2 geh. TL Speisestärke
- 2 EL Wasser
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1931 kJ / 461 kcal
- Protein
- 19 g
- Carbohydrates
- 53 g
- Fat
- 17 g
In Collections
Alternative recipes
Grießschnitten mit Mohnzucker
2 Std.
Quarkauflauf
1h 10 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Birne-Helene-Germknödel
2 Std.
Apfel-Quark-Auflauf
1h 30min
Ofenschlupfer
1 Std. 5 Min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1h 50 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Kirschenmichel
1h
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Apfel-Brötchen-Auflauf
1h 10 min